Lissabon: Aqui Ha Peixe

Aqui Ha Peixe in Lissabon (foto Caperleaves)

Aqui Ha Peixe in Lissabon (foto Caperleaves)

 

Natuurlijk eet je op veel plekken voor een paar euro een prima visje in kuststad Lissabon. Maar wil je de meest tongstrelende tarbot in een sfeervolle setting, dan is Aqui Ha Peixe de plek om te zijn.

 

Aqui ha Peixe doet ons een beetje denken aan d’ Antica, dat geweldige Italiaanse  familierestaurant in onze eigen binnenstad. De service, de sfeer, de extreem goede kwaliteit van het eten (waar je ook wel voor betaalt). In Lissabon eet je op veel plekken prima, maar voor echt bijzonder lekker moet je wel weten waar je moet zijn. Na uitgebreid onderzoek staat Aqui Ha Peixe (‘hier is vis’ in het Portugees) bovenaan ons lijstje voor verse vis. Knus en stijlvol interieur, middenin de gezellige wijk Bairro Alto, prettig publiek en een ongelooflijk lekkere vis.

Kok Aqui ha Peixe LIssabon (foto: Caperleaves)

Kok Aqui ha Peixe Lissabon (foto’s: Caperleaves)

AquiHaPeixeKreeft

 

 

Wij aten een giga tarbot met z’n vieren, die aan tafel voor ons werd gefileerd. Erbij een mooie witte wijn-botersaus, rijst met chicorei, gestoomde snijbonen, that’s it. En ja, natuurlijk ook een lekkere Vinho Verde.
Je betaalt hier wel wat meer dan op een willekeurige straathoek in Lissabon, maar nog steeds is het heel goed te doen, zeker naar Nederlandse maatstaven: voor zo’n 45 euro de man eet en drink je hier als een koning.

www.aquihapeixe.pt