Lissabon: Hotel Memmo Príncipe Real + restaurant Café Príncipe Real

Hotel Memmo Principe Real

In Principe Real, de leukste wijk van Lissabon, is nog niet zo lang geleden een designhotel geopend. En wat voor een. Sfeervol interieur, verwarmd buitenzwembad, een kosmopolitische bar en prinsheerlijk wakker worden met een weids uitzicht over de oude stad. Hotel Memmo Príncipe Real has it all.

We logeerden al wat keren naar volle tevredenheid in Memmo Alfama (lees hier onze ervaringen), het eerste designhotel in de oudste wijk van Lissabon. En nu is er dus bovenop een heuvel in die prettige wijk Principe Real een iets luxere variant bijgekomen. Uitermate smaakvol ingericht, en met een losse sfeer die maar weinig vijfsterrenhotels kunnen evenaren.

 

Cafe Príncipe Real (foto’s Caperleaves)

 

 

Onze kamer had een walk-in closet die net zo groot was als de badkamer. Kijk, dat is fijn, al reis je met een handbagagekoffertje. Houten latjes op de muur en een imitatie dierenvelletje op het bed geven de kamer instant cosiness. Daar helpen overigens ook de flesjes witte port en tonic bij die voor je klaar staan. Die zijn er om je eigen Lissabon cocktail mee te mixen: met een schijfje limoen- het perfecte mixdrankje.

Kamer Hotel Memmo Principe Real (foto’s Caperleaves)

 

 

Knappe cocktails worden overigens ook in de bar beneden gemaakt. En in het restaurant eet je Aziatisch getinte en goed geprijsde gerechten (voor een vijfsterren hotel dan). In Cafe Príncipe Real eet je aan zwartmarmeren tafels op zwarte stoelen of groene banken van velours. Dat voelt uitermate plezant en trekt leuke locals en hotelgasten. Het menu varieert van krabtaco’s en groentetempura tot een smakelijke salade met rauwe kabeljauw, sesamolie, zeewier en auberginepuree of pittige Indiase curry met grouper en garnalen. Voor de afwisseling is er hier in de buurt nog veel meer goed eten te vinden: zoals bij A Cevicheria of het pas geopende O Asiatico.
www.memmohotels.com