Lissabon: Hotel Pousada de Lisboa

 

 

Pousada de Lisboa met restaurant Rib (foto Caperleaves)

 

Bij boutiquehotel Pousada de Lisboa ontbijt je op een koninklijke binnenplaats, loop je over statige trappen en zie je museale  kunst door het hele gebouw. Slapen doe je in een uiterst comfortabele kamer met kroonluchter, die met een beetje mazzel uitkijkt over het schitterende water.

 

Pousada de Lisboa (foto’s Caperleaves)

 

 

Lissabon is een geweldig fijne stad, en dat komt deels door de ligging aan het water. Dat ervaar je vooral helemaal beneden, vlakbij de Taag. Hier vind je de trams en het station, maar ook grote, weidse pleinen met arcaden. Aan een daarvan, het Praca do Comércio, zit Pousada de Lisboa in een voormalig 18e eeuws regeringsgebouw. De kamers zijn chic en comfortabel met hoge plafonds en marmeren badkamers, en het ontbijt op de binnenplaats is waanzinnig. Als je even besluit niet de lift te nemen, dan dwaal je over statige trappen, waarbij je om de haverklap tegen kerkelijke beelden en indrukwekkende schilderijen aanloopt, die het hotel te leen heeft van musea uit de stad.

Ontbijt bij Pousada de Lisboa (foto’s Caperleaves)

 

 

En dan is er nog het klassieke restaurant RIB. Hier eet je Portugees en vooral vlees. Op het terras met uitzicht over het plein en de Taag of knus binnen onder de gewelven, terwijl keurige obers je bedienen. Een fijne plek voor als je de overdaad aan vis een beetje zat bent, hoewel wij daar eigenlijk zelden last van hebben.

www.pousadas.pt/pt/hotel/pousada-lisboa