Lissabon: restaurant O Asiatico

O Asiatico in Lissabon (foto Caperleaves)

 

Veruit het beste wat we ooit in Lissabon hebben gegeten- en we hebben hier behoorlijk veel geproefd – was bij het onlangs geopende O Asiatico, van lokale beroemdheid Chef Kiko Martins. Knappe creaties die echt mouth blowing zijn. En dan niet in een een stijve sterrentent, maar een prettige plek met een ontspannen vibe.

Eten bij O Asiatico in Lissabon (foto’s Caperleaves)

 

 

 

Chef Kiko Martins is zeg maar de Ron Blaauw van Lissabon: hij is niet alleen een begenadigd kok, hij voelt trends feilloos aan en opent de ene hotspot na de andere in de stad. Een paar jaar geleden nog A Cevicheria, waar wij ook al behoorlijk lyrisch over waren. Maar wat we bij O Asiatico proefden, aan de overkant van Hotel Memmo Principe Real, is echt ongekend.

Hoofdgerechten O Asiatico (foto’s Caperleaves)

 

 

Op de menukaart gerechten met zowel Aziatische als Zuid-Amerikaanse invloeden. Dus: veel (rauwe) vis, zuurtjes, maar ook kimchee, jonge kokos en krokante pork belly. Bovendien hangt er een ontspannen vibe en is de lichte ruimte met patio, interne boom en veel planten een mooie plek om een avond door te brengen. Neem vooral de Sint Jacobsschelpen als ze nog op het menu staan: die worden dungesneden geserveerd met hazelnoten, radijs, peer, wasabi en dashi azijn. Die gaan we echt nooit vergeten.

Rua da Rosa 317

www.chefkiko.com