Londen: Boundary Hotel

De Eames kamer van Boundary Hotel in East-London

De Eames kamer van Boundary Hotel in East-London

Noordoost Londen. Vroeger wilde je er niet dood gevonden worden, maar de laatste jaren is het helemaal anders. Je vindt er galeries (waaronder White Cube), maar ook fashion van upcoming designers rondom Bricklane en op zondag foodstalls met topeten uit alle windstreken bij Spitalfields Market. Kortom, een voormalige arbeidersbuurt waar van alles aan de hand is. Habitat-oprichter Sir Terence Conran koos deze plek voor een origineel boutique hotel: Boundary Hotel.

 

Eames en eigen bakkerij

Boundary zit in een voormalige drukkerij en heeft zeventien verschillende kamers, elk in de stijl van – en met meubels van – een bekende ontwerper, variërend van Charles en Ray Eames tot Mies van der Rohe en Eileen Gray. Wij zaten in de hoekkamer van Eames, met grote ramen en een badkamer vol REN-cosmetica samples die je gewoon mee naar huis mag nemen.

Rooftop van Boundary Hotel

Rooftop van Boundary Hotel

Maar daar blijft het niet bij. Albion Cafe, op de begane grond, is ook bij locals een geliefde plek voor ontbijt, lunch of taart uit eigen bakkerij. Aangrenzend vind je nog een leuke deli met veelal Britse producten. Voor fine dining en goede chateaux neem je de lift voor het restaurant op het dak (buiten, maar gelukkig met verwarming).

www.theboundary.co.uk