Londen: Ottolenghi’s Rovi

Carpaccio bij Rovi (foto Caperleaves)

 

 

Als je in Londen bent, eet je bij voorkeur in een van Ottolenghi’s restaurants. Wij waren bij zijn nieuwste aanwinst: Rovi, in Fitzrovia. In een sfeervol maar sober interieur met centrale bar drink je interessante cocktails, en blijf je bestellen van de aantrekkelijke menukaart…

 

Voor Rovi verdiept de sympathieke restaurateur/kookboekenschrijver Yotam Ottolenghi zich in de kunst van het fermenteren en het roosteren op open vuur. De ruimte is licht en ruim met rode banken, tafeltjes zonder tafelkleden en een grote bar waaraan je ook alle interessante groentegerechtjes (plus vlees, vis en cocktails) kunt bestellen. Het grappige is, dat dit concept niet de allerjongsten aantrekt, terwijl de prijzen hier best redelijk zijn (zo’n vijftien euro per gerecht).

 

 

Ottolenghi’s Rovi (foto’s Caperleaves)

 

 

Wij aten bijvoorbeeld heerlijke geroosterde prei met losgeklopte feta en groene gazpacho, en een geweldige Shawarma van knolselderij met gefrituurde uienringen en bkeila (Tunesische langzaam gegaarde spinazie met koriander en peterselie) geserveerd met een dip van gefermenteerde tomaten en een snoeihete geroosterde peper on the side. Maar ook een Midden-Oosterse carpaccio met burrata en chips van aardpeer.
Open voor lunch en diner.

www.ottolenghi.co.uk/rovi