Los Angeles: Chateau Marmont

Patio Chateau Marmont (foto: Caperleaves)

Patio Chateau Marmont (foto: Caperleaves)


 
 
Boven de Sunset Strip in West-Hollywood torent Chateau Marmont, het hotel waar menig beroemdheid privacy – en inspiratie – vindt. Het fantastische kasteelhotel bleek verrassend makkelijk te betreden voor ons Hollandse stervelingen.
Vanuit ons eigen hotel (The Standard) klauterden we op een dag gewoon de heuvel op naar het legendarische Chateau Marmont – lopen is heel erg niet-LA, maar de portiers van het hotel gaven geen krimp. De sfeer is sowieso verbazingwekkend relaxt en gemoedelijk, Europees bijna.

Lobby-bar en avocadotoast Chateau Marmont (foto's: Caperleaves)

Chateau Marmont (foto’s: Caperleaves)

ChateauMarmontEten

 
 
Chateau Marmont – in 1929 gebouwd als aardbevingsbestendige kopie van een kasteel in de Loire – is daarom al sinds jaar en dag de favoriete hang-out van kunstenaars, muzikanten en natuurlijk filmmensen. Een beetje ruig rock&rollen in een serene setting met obers met vlinderdas. Een kamer krijg je hier vanaf 500 dollar, maar niks weerhoud je van een cocktail in Bar Marmont of eten op de patio tussen de bomen. Wij liepen in ieder geval op ons dooie akkertje die fijne tuin in om een vorkje California Cuisine te prikken en flink om ons heen te kijken naar de medegasten.
Chateau Marmont is een ‘paparazzi-free zone’ en foto’s maken dus ook voor ons uit den boze. Toch hebben we er een paar weten te schieten met gevaar voor eigen leven – zonder mensen erop, dat wel…
www.chateaumarmont.com