Palma de Mallorca: Hotel Brondo Architect

Restaurant Brondo Architect Hotel (foto: Caperleaves)

Restaurant Brondo Architect Hotel, Palma de Mallorca (foto: Caperleaves)

We hebben tig rondjes gelopen om bij hotel-restaurant Brondo Architect te komen. Het zit namelijk verstopt in een steegje tussen allerlei fijne boetieks, in het leukste deel van Palma. Voordeel is dat het massatoerisme wegblijft en alleen de incrowd en de wat hippere toerist deze plek weet te vinden.

Zoals de naam al verraadt: het etablissement is van architecten, wat betekent dat het interieur uitermate verantwoord is, inclusief betonnen muren, Ron Arad kuipstoeltjes, roze fake bloesem en een terras van houten vlonders (waar tijdens ons bezoek jonge moeders aan de champagne zaten voor een babyshower). Het eten is gelukkig ook echt goed: de Spaanse Maria Salinas, een getatoeëerde chef-kok, vertelt ons dat ze kookt zoals het hotel zelf: ‘punk’. Het menu is een fusie tussen traditioneel Mallorquin en internationale gerechten.

Brondo Architect Artisjokken (foto: Caperleaves)

Brondo Architect Artisjokken (foto: Caperleaves)

Wij aten niet te versmaden artisjokjes met
citroenzest en romesco, Pebres de Padrón (gefrituurde groene pepers met zeezout),
negret (een plaatselijke vissoort) met
peterseliekorst en een tajine met lokale zuiglam en pruimen.

Je kunt ook bij Brondo Architect blijven slapen: er zijn 13 kamers en suites gelabeld met de voornamen van bekende architecten. Wij sliepen in standaardkamer Richard (Meier): lekker punk, maar ook best Spartaans en ietwat ongezellig. Ach ja, de gemiddelde architect vindt functionaliteit nu eenmaal belangrijker dan comfort en styling.
http://www.brondoarchitect.com