Mallorca: Belmond La Residencia

La Residencia zwembad met backdrop

La Residencia zwembad met backdrop

Voor over the top romantiek ga je naar La Residencia op een half uur rijden van Palma. De setting van dit ietwat ouderwets aandoende vijfsterren hotel is uniek: aan de rand van authentiek kunstenaarsplaatsje Deia, ingeklemd tussen begroeide bergen en in de verte ook nog de azuurblauwe Middellandse zee.

Het uitzicht is zo mooi dat zelfs bij de meest ingedutte stellen romantische gevoelens op zullen borrelen.  Verwacht hier geen jeugdig publiek: driekwart van de gasten heeft er al een werkend leven opzitten. Maar hoe fijn is het om even niet mee te gaan met de tijd en je lekker over te geven aan comfort en truttigheid? Wij waren blij met de zwembaden, de belachelijke pianomuziek tijdens de zonsondergang, het ongekend immense ontbijtbuffet, de marmeren badkamer en de Engelse excentriekelingen.

Doordat het hotel tegen een berg gebouwd is op verschillende niveaus hebben praktisch alle kamers dat – bijna ontroerend mooie- uitzicht plus een interieur in Iberisch chique stijl (met onder andere een tv die omhoog komt uit een eikenhouten kastje aan je voeteneind).

Onze kamer (foto: Caperleaves)

Onze kamer (foto: Caperleaves)

Tot een paar jaar geleden behoorde La Residencia nog tot het portfolio van Richard Branson en de lijst wereldsterren die hier sinds de jaren ‘80 het hoofd te rusten heeft gelegd op de met dons bedekte hemelbedden is indrukwekkend. We noemen een Lady Di, Michael Douglas, Tom Hanks en Kate Moss, maar ook een aantal leden van Monty Python heeft zich hier vermaakt. Zelf zaten we tegelijkertijd met Christopher Lee, inmiddels 91 jaar, heel erg tevreden in een pulposalade te prikken.
www.belmond.com/la-residencia-mallorca