Riviera Maya: Belmond Maroma Resort & Spa

Belmond Maroma Resort & Spa, Mexico (foto: Caperleaves)

Belmond Maroma Resort & Spa, Mexico (foto: Caperleaves)

In de jungle en aan het strand, weg van Cancun en richting Playa Del Carmen, ligt een van de mooiste hotels op aarde: Belmond Maroma Resort. Niet alleen over the top luxe, maar vooral sfeervol, oorspronkelijk en adembenemend.

Maroma Resort (foto's Caperleaves)

Maroma Resort (foto’s Caperleaves)

MaromaRestaurant kopie

 

 

Belmond begint een beetje onze favoriete keten te worden, al is het eigenlijk meer een hotelcollectie. De drie hotels die we tot nu toe van ze mochten bezoeken hebben allemaal iets eigenzinnigs. Een bijzondere sfeer, een oorspronkelijkheid, en vooral een hele hoop exclusiviteit. Maroma Resort ligt in de prachtige jungle en is ooit door een Mexicaanse architect heel smaakvol neergezet in een Barbapappa-achtige bouwstijl met lekker veel teak en terracotta.

 

 

Receptie Maroma resort (foto's Caperleaves)

Receptie Maroma resort (foto’s Caperleaves)

MaromaOntbijtAanZee kopie

 

 

In de weelderige tuin met tropische planten liggen de kamers verspreid over kleine gebouwtjes, sommige met uitzicht op het bizar witte en brede zandstrand waar bedjes met comfortabele, dikke matrassen voor je klaarstaan.

Maroma Resort (foto's Caperleaves)

Maroma Resort (foto’s Caperleaves)

MaromaVijver

 

 

We zijn er al snel achter: het zit ‘m bij Maroma in de details. De fraaie ontbijtjes- vergezeld van een kopje Mexicaanse chocolademelk met citroengras, kardemom, vanille en kaneel. De 800 kaarsjes die ‘s avonds in de tuin langs de paden worden aangestoken, met een betoverend effect. De thee of koffie die ’s morgens voor je deur wordt neergezet. Het personeel dat precies weet hoe je heet en in welke kamer je verblijft. De aromatherapie geurkaars die ’s avonds op je kamer wordt aangestoken. Honeymoon material!

 

Maroma resort (foto's Caperleaves)

Maroma resort (foto’s Caperleaves)

MaromaCoati kopie

 

 

En dan is er ook nog de spa die op vele hotlists voorkomt en tot de beste ter wereld behoort. We werden er gekneed door stevige handjes middenin de jungle, met watervallen en de hele plantencollectie van Intratuin om ons heen. En als we op de strandbedden lagen te zonnen, kwam er steeds iemand langs met wat lekkers: bevroren druiven, een fris appeltje, een ijsje. Terug in onze kamer bleken we bezoek te hebben gekregen van een inheemse wasbeer. Hij had alle suikerzakjes van het dienblad met thee opengescheurd en nogal slordig in zijn mond geleegd. Ook wilde dieren blijken zich hier extreem thuis te voelen.
www.belmond.com/maroma-resort-and-spa-riviera-maya/