New York: The Marlton Hotel

Lobby The Marlton Hotel (foto: Caperleaves)

Lobby The Marlton Hotel (foto: Caperleaves)

We hebben ‘m! De beste plek in Downtown Manhattan. Het 107 kamers tellende The Marlton Hotel in Greenwich Village is mooi, ontzettend cosy en enigszins betaalbaar – geen koopje, dat bestaat niet in deze buurt.
Ja, ooit was The Marlton erg cheap en geliefd bij kunstenaars en bohemiens: onder andere schrijver Jack Kerouac, Mickey Rourke en Lenny Bruce logeerden hier langdurig. De nieuwe versie van The Marlton Hotel opende eind 2013 en ademt vervlogen tijden. Het interieur is een beetje ouderwets Parijs – zijn New Yorkers dol op – met houten lambriseringen, donkere leren fauteuils, Perzische tapijten en veel spiegels. Een echte lobby is er niet, wel een cocktailbar met open haard aan de ene kant van de mahoniehouten trap, en een stylish koffieloket (waar ze ook boerenkool-cheddar scones verkopen als ontbijt-to-go) aan de andere kant.
 
 

Kamer en serre The Marlton (foto's Caperleaves)

Kamer en serre The Marlton (foto’s Caperleaves)

MargauxMarltonHotelserre

 
 
 
Elke keer als we ons hotel binnen komen lopen zit het weer vol met leuke locals rond de open haard, in de hangbanken en in Margaux, het restaurant in de grote ruimte erachter waar je de hele dag Italiaans geïnspireerde, organic gerechten kunt bestellen.
Onze kamer boven is net zo stijlvol en met veel oog voor detail ingericht als de begane grond. We hebben visgraat parket, een goudkleurig bed met knisperend beddengoed, een wit-marmeren badkamertje met koperen kranen. De standaardkamer is alleen wel vrij klein van oppervlak, en zonder bureautje met stoel. Maar ja, wie gaat er nou de hele dag op z’n kamer zitten in New York.
www.marltonhotel.com