Parijs: Hotel Paradis

Hotel Paradis Paris

Hotel Paradis Parijs (foto: Caperleaves)

Op nog geen 10 minuten lopen van Thalys-station Gare du Nord zit driesterren-pareltje Paradis. Het hotelletje in Rue Richer is basic, maar met heel veel oog voor detail ingericht.

Van de behangetjes en bed boards tot aan de vloerbedekking. Het is één grote mix van strepen, pauwen en pied de poule, maar het werkt wonderwel, ook door de stemmige kleuren. Het interieur is van Dorothée Meilichzon, die ook Cafe Pinson en Beef Club heeft gedaan.

Behangetjes Hotel Paradis Parijs (foto's Caperleaves)

Behangetjes Hotel Paradis Parijs (foto’s Caperleaves)

HotelParadisBehang2
Onze kamer is stijlvol ingericht en een prima deal voor de 140 euro die we ervoor neertellen. Het enige minpuntje is eigenlijk de badkamer; daar houdt de styling op en gaan ze voor functioneel. Wel weer sympathiek: de cosmeticaproducten van Malin + Goetz die klaarstaan boven de wastafel.

Lobby Hotel Paradis Parijs (foto's: Caperleaves)

Lobby/ontbijt Hotel Paradis Parijs (foto’s: Caperleaves)

HotelParadisOntbijt
Behalve op design scoort Hotel Paradis ook op locatie. Wij gaan graag naar het 9e arrondissement omdat je hier niet alleen maar tussen de toeristen zit. Je kunt er ook goed eten. Op steenworp afstand van Paradis zit Le Richer voor een borrel of diner. Bij het net geopende Naan in dezelfde straat kun je simpel, vers en gezond Indiaas eten in een fijn interieur (of afhalen en opeten in het park). En iets verderop richting Sacre Coeur ligt de Rue des Martyrs. In deze eetstraat vind je onder andere fantastisch lunch/brunch bio-tentje Rose Bakery, Griekse traiteur Pelops en allerlei lekkere boulangeries, fromageries en patisseries.
www.hotelparadisparis.com