Puglia: Hotel Canne Bianche

Hotel Canne Bianche (foto: Caperleaves)

Hotel Canne Bianche (foto: Caperleaves)

 

Fijne strandhotels zijn een schaars goed, dus als we er weer een gevonden hebben, dan
maken we een klein vreugdedansje. Canne Bianche ligt aan de diepblauwe Adriatische Zee, serveert een fenomenaal ontbijt en een bezoek aan de spa met jacuzzi is bij de (schappelijke) kamerprijs inbegrepen.

 

Hotel Canne Bianche (foto's Caperleaves)

Hotel Canne Bianche (foto’s Caperleaves)

CanneBiancheDoorkijkjeLR

 

 

Goed, laten we meteen ook even eerlijk zeggen dat het design van de kamers en algemene ruimtes van Canne Bianche niet helemaal je van het is. Denk: beige en zandtinten, met ‘Riviera Maison’ whitewash meubels. Maar laten we niet zeuren op een plek als deze, met een weelderige tuin tot aan het strand. De kamers zijn riant en comfortabel en hebben allemaal een balkon (met volledig of gedeeltelijk zeezicht).  Bovendien is het publiek behoorlijk stijlvol, zelfs de kinderen die hier door hun ouders mee naartoe genomen worden hebben klasse en houden zich gedeisd. En het ontbijt is briljant: verse burrata (specialiteit van deze streek), ricotta, pecorino, sappige meloenen, dieprode tomaten, tien verschillende homemade taarten…

Interieur en zee Canne Bianche (foto's Caperleaves)

Interieur en zee Canne Bianche (foto’s Caperleaves)

CanneBiancheZeeLR

 

 

Rondom het zwembad van dit Zuid-Italiaanse hotel staan vele bedjes om op neer te vleien. En wil je even je voeten in de zee, dan loop je vijf stappen en sta je op het strandje. Niet metersbreed, maar wel met kristalhelder water en een bescheiden golfslag.

Het dorpje Torre Canne kun je overslaan, maar het hotel ligt wel heel centraal voor bezoeken aan historische stadjes als Ostuni en Monopoli. En op dertig minuten rijden van Brindisi Airport, dus je bent er zo. Overigens heb je niet eens een kaart nodig in deze contreien: er is slechts een snelweg langs de kust en de afslagen staan duidelijk aangegeven.

Prijzen vanaf 120 euro per nacht, inclusief ontbijt en toegang spa.

www.cannebianche.com