Puglia: Masseria Torre Coccaro

Masseria Torre Coccaro Puglia (foto: Caperleaves)

Masseria Torre Coccaro Puglia (foto: Caperleaves)

In de streek Puglia vind je nog het echte Italiaanse platteland. Om even helemaal op te gaan in dit landelijke lustoord logeerden wij bij Masseria Torre Coccaro: een statige boerderij met toprestaurant, Aveda spa en relaxte beachclub.

Masseria Torre Coccaro, tussen Bari en Brindisi, is onalledaags rustiek, maar ook vreselijk comfortabel. In onze kamer hingen vroeger de tomaten te drogen aan het hoge welvende plafond, de spijkers zitten er nog. We slapen dus eigenlijk in een schuur, maar dan met alle comfort die bij een vijfsterren hotel als dit hoort. Overal voel en zie je de historie, Torre Coccaro is namelijk omringd door 700 jaar oude olijfbomen, heeft antieke arcadebogen en aangrenzend aan onze kamer staat een originele kapel uit 1730.

Lobby en kamer Torre Coccaro (foto's Caperleaves)

Lobby en kamer Torre Coccaro (foto’s Caperleaves)

KamerTorreCoccaro2LR

 
 

De Aveda spa bevindt zich in een soort grot waar vroeger schapen schuilden. Ze masseren je zorgen hier soepeltjes weg. Het geweldige restaurant is een luxe trattoria met veel sfeer waar we gerechten als carpaccio van boleten, paccheri met kreeft en tagliata di manzo proefden. Ook als je niet in het hotel slaapt, is het een goed idee een avondje in dit restaurant aan te schuiven.

Masseria en Beach Club Coccaro (foto's: Caperleaves)

Masseria en Beach Club Coccaro (foto’s: Caperleaves)

BeachclubCoccaro1LR

 
 

En als je de serene rust van de masseria even wilt verlaten, kun je op de fiets naar een burratafarm en olijfoliemaker in de buurt. Of lekker hangen op de strandbedden bij de beachclub van het hotel: maar een paar kilometer verderop aan een oogverblindend blauwe zee.
www.masseriatorrecoccaro.com