Ravello: Belmond Hotel Caruso

Belmond Caruso View (foto: Caperleaves)

Belmond Caruso Kameruitzicht (foto: Caperleaves)

De Amalfi kust bij Napels is waarschijnlijk de mooiste ter wereld en in Ravello zit je eerste rang. Wij waren als kleuters al ooit in dit idyllische bergdorp, maar hadden toen alleen oog voor ijsjes en kiezels. Dit keer logeren we in het vreselijk luxe Belmond Hotel Caruso en staan alle zintuigen op scherp.

Pool view Belmond Caruso (foto: Caperleaves)

Deel Pool view Belmond Caruso (foto’s: Caperleaves)

CarusoTuin&viewLoRes

 
 
Belmond Hotel Caruso zit in een kasteel bovenop een klif, zo’n 350 meter boven de diepblauwe Middellandse zee met rondom alleen maar groene bergtoppen, olijf- en citroenbomen en eeuwenoude palazzo’s. Nou zijn we al vrij verwend, maar dobberend in de (verwarmde) infinity pool van het hotel vielen onze monden oncharmant open vanwege het spectaculaire 360 graden uitzicht.

Terras kamer Belmond Caruso (foto: Caperleaves)

Terras kamer Belmond Caruso (foto’s: Caperleaves)

CarusoBadkamer

 
 
Het kleinschalige, klassiek ingerichte hotel (50 kamers) heeft waanzinnige terrastuinen, strakke marmeren badkamers, een bar met originele fresco’s, maar ook ouderwets goed personeel. Medewerkers die attent maar niet opdringerig zijn. Eigenlijk vinden we ze vooral erg lief, waarschijnlijk ook omdat het Zuid-Italianen zijn, toch net een tikje hartelijker en emotioneler dan de Noorderlingen.

Lunch Belmond Caruso (foto's Caperleaves)

Lunch Belmond Caruso (foto’s Caperleaves)

CarusoLinguineVongole

Belmond Hotel Caruso is een rib uit je lijf, een once in a lifetime, honeymoon of zoveel jaar getrouwd-hotel, maar ze zijn hier zeker de beroerdsten niet. De non-alcoholische dranken uit de minibar worden niet in rekening gebracht en iedere gast mag op kosten van het hotel een boottocht maken langs de kust. Vanaf de boot zagen we het favoriete strandje van Jackie Kennedy, het jaloersmakende huis van Sophia Loren en doken we tot slot zelf maar de heldere zee in bij Positano. Nog steeds met open mond.
www.belmond.com/hotel-caruso-amalfi-coast/