Rome: Hotel Locarno

Hotel Locarno Rome (foto Caperleaves)

 

Verreweg de leukste plek om te zijn in Rome is Hotel Locarno, vlakbij het Piazza del Popolo. Het hotel is eigenlijk al een vakantie op zich. De kamers zijn waanzinnig classy, de bar is legendarisch, het personeel oprecht en vrolijk en de gasten zijn machtig interessant.

Je leest wel vaker over hotels dat grote wereldsterren er graag komen. Dat nemen wij dan met een korreltje zout. Maar bij Hotel Locarno bleek geen woord gelogen. We waren er nog geen vijf minuten en zagen Isabella Rosselini in een salade prikken. Dit hotel is haar vaste stek als ze in Rome is. Het is haar ‘home away from home’, lazen we op internet. Dan geloof je ook meteen dat John Malkovich en John Turturro hier vaak komen.

Dakterras Hotel Locarno (foto’s Caperleaves)

 

 

 

Dit magische hotel is sinds de opening in 1925 een plek voor filmmakers, schrijvers, kunstenaars en acteurs van het intressantere soort. Je gaat hier terug in de tijd, mede dankzij de boeiende historie van het hotel, maar ook door de originele kooilift (deurtjes weer sluiten als je uitstapt!) en de art nouveau bar waar je onovertroffen cocktails geserveerd krijgt.

 

Eten bij Hotel Locarno (foto’s Caperleaves)

 

 

Lunchen doe je in de courtyard, met bijvoorbeeld een frisse octopussalade met sinaasappel of een knappe pasta met datterino tomaatjes en olijven. Hotel Locarno is trouwens ook al een eeuwigheid dé plek waar knappe en cultuurminnende Romeinen neerstrijken voor een aperitivo.

 

Kamer Hotel Locarno Rome

 

 

De 44 kamers zijn riant en precies waar we van houden. Geen standaard meubilair: elke kamer is anders, en ingericht met unieke vondsten van de eigenaresse. De badkamer was zo mooi, dat we er het liefst in wilden slapen. Zwart en okergeel marmer…geweldig. En we hebben nog meer goed nieuws: het hotel is ook nog enigszins te betalen (in het laagseizoen onder de 150 euro).

www.hotellocarno.com