San Francisco: Cavallo Point Lodge

Uitzicht op Golden Gate in Cavallo Point Lodge (foto Caperleaves)

 

Cavallo Point Lodge heeft de beste locatie ooit: aan de voet van de Golden Gate Bridge in het betoverende kustplaatsje Sausalito. Middenin een nationaal park zit je plots in de rust, op 15 minuten rijden van die fijne wereldstad.

De voormalige legerbasis Cavallo Point werd in 2008 omgetoverd tot luxe eco-hotel. De officiersverblijven in koloniale renaissancestijl, worden nu verhuurd als ‘historic suites’. De andere helft van de hotelkamers is ondergebracht in moderne, duurzame gebouwen die uitzicht bieden op die magische brug. Wij sliepen in een moderne suite en vergaapten ons meerdere keren per dag aan dat ongekende uitzicht. Dan weer was de brug met mist omhuld, dan weer stak hij ossenbloedrood af tegen een felblauwe lucht. En al heb je geen kamer met dat uitzicht: er staan overal van die klassieke Canadian chairs en schommelstoelen op de veranda’s, met zicht op het water. Dagelijks kun je daar om vier uur een glas wijn van het huis inschenken en lekker voor je uit turen.

Cavallo Point Lodge (foto’s Caperleaves)

 

Murray Circle in Cavallo Point Lodge (foto’s Caperleaves)

 

 

Cavallo Point Lodge ligt dus op een kwartiertje van de stad (ze brengen je er met liefde in een Lexus naartoe), maar er is ook genoeg op en om het erf zelf te doen. In de holistische spa met zwembad bijvoorbeeld, en er is een kookschool, of je kunt hiken in die prachtige omgeving. Heb je niet de portemonnee om een nacht te boeken, ga dan in ieder geval even naar het restaurant Murray Circle. Lekkere seasonal dishes in oer-Amerikaanse setting en een prima prijs-kwaliteit.
www.cavallopoint.com