San Francisco: Chez Panisse

Chez Panisse van Alice Waters (foto Caperleaves)

Dit legendarische restaurant van culinaire grootheid Alice Waters ligt eigenlijk in universiteitsstad Berkeley, maar omdat meer mensen  San Francisco aandoen en het op maar een half uur rijden van deze stad ligt, doen we Chez Panisse even onder het kopje San Francisco…

Wie had dat gedacht: ben je in San Francisco en dan blijkt Chez Panisse op rij-afstand te liggen, en belangrijker nog: reserveerbaar te zijn! Dat voelt voor ons toch wel een beetje als toen we kaartjes voor Prince in Paradiso bemachtigden… Chez Panisse in het knusse Berkeley staat op het lijstje van iedere food fetisjist. Het is het restaurant van de wereldberoemde kok en auteur Alice Waters, die ruim veertig jaar geleden al puur, simpel en met lokale producten kookte in een informele setting.

Eten Chez Panisse (foto’s Caperleaves)

 

 

 

De chef van onze Shortlister Marius in Amsterdam kookte decennia geleden al bij Chez Panisse en raakt nog steeds niet uitgepraat over Alice Waters en haar kookstijl. Geen rocket science, maar gewoon lekker eten van de allerbeste ingrediënten van local farmers. Wij prikten onder andere in een groene salade met geroosterde bloemkool, biet en hazelnoot en aten een heerlijk sappige heilbot met beurre blanc. Voor het restaurant beneden dien je ver van tevoren te reserveren, maar in het café op de eerste verdieping is er altijd nog wel een plekje voor lunch. Dus als je in de buurt bent: gaan! En meteen ook even wat gesigneerde kookboeken aanschaffen…
www.chezpanisse.com