San Francisco: Clift Hotel

Lobby Clift hotel San Francisco (foto Caperleaves)

 

Het oogt misschien wat gedateerd, maar het Clift hotel van Philippe Starck is toch echt prachtig en oh zo comfortabel. Bovendien kun je in San Francisco niet centraler zitten (bij Union Square), voor ook nog een prima prijs…

Driehonderdtweeënzeventig hotelkamers en jezelf toch een boutique property noemen? Vinden we helemaal niet gek van het Clift hotel. Het designhotel dat in 2001 door Ian Schrager en Philippe Starck werd ontworpen voelt namelijk warm, knus en huiselijk- ondanks de enorme afmetingen. Het interieur van Clift is goed uitgekiend en overdadig aangekleed. Hier wil je zijn, ook als je er niet slaapt. Je stapt een elegante droomwereld binnen, met een donkerpaarse lobby waar stoelen van Ray en Charles Eames een setje vormen met een koffietafel van Salvador Dali. En dan heb je er nog The Redwood Room: een bar waar menig dressed up local uren voor in de rij staat, maar waar je als hotelgast gewoon binnen kunt wandelen voor cocktails & bites.

Clift Hotel suite (foto’s Caperleaves)

 

 

 

 

Het historische gebouw waar de Clift in gehuisvest is, is een voormalig appartementengebouw. Gunstig, want de kamers zijn daardoor ruim voor stadse begrippen. En ze zijn ingericht met elegante meubels, leer, chroom, fluweel en lampen van Venetiaans Murano glas. Plus een uitermate comfortabel bed. Kortom: een van de betere deals in SF stad.

www.morganshotelgroup.com prijzen vanaf circa € 150 per nacht.