San Francisco: The Battery hotel

Kamer in The Battery San Francisco (foto Caperleaves)

 

Echt exclusief doen kan bij The Battery: een soort gentlemans club niet ver van Fishermans Warf in San Francisco. De bars, de restaurants, de spa, het waanzinnige terras: ze zijn alleen toegankelijk voor members. En voor sluwe mensen die een nachtje boekten in een van de 14 kamers…

 

The Battery ligt in het financial district, op loopafstand van de Ferry Building (food market!). De enige manier om deze private members club als gewone sterveling binnen te komen is ofwel gevraagd worden om een member te worden (2400 dollar per jaar), of een kamer boeken, want dan mag je alles wat members ook mogen.

 

Wij mochten een nachtje blijven en voelden ons even extra bijzonder. Niet alleen door de man met gastenlijst bij de deur, maar ook door de comfortabele hotelkamer, compleet met marmeren badkamer en uitzicht op die fijne courtyard.

Interieur The Battery San Francisco (foto: Caperleaves)

 

 

Extra leuk is het om je te begeven tussen de members en een beetje te eaves droppen. Tech mensen houden hier interessante meetings, semi-celebs zitten veilig aan hun avondmaal- want foto’s maken is ten strengste verboden. Overigens was het eten in het restaurant écht lekker, met veel lokale groentjes en uitgesproken smaken.

www.thebatterysf.com