Santa Monica: Hotel Casa Del Mar

 

Hotel Casa Del Mar (foto: Caperleaves)

Hotel Casa Del Mar (foto: Caperleaves)

Het klassieke Casa del Mar hotel in Santa Monica ligt letterlijk op het strand, en heeft alleen al een lobby waarin je uren wilt rondhangen. En dat doen ook veel mensen, van wereldster tot nieuwsgierige burger.

We zien veel hotels, maar waren zelden zo onder de indruk als van Casa Del Mar. Ten eerste: alle andere Santa Monica hotels liggen niet op het strand, maar er net achter, meestal met nog een weg ertussen. Dit historische en imposante gebouw is als enige echt op het strand neergezet. En dan is er nog die lekker luxe en ietwat overdadige inrichting van Michael S. White, die ook het Witte Huis onder handen nam voor de Obama’s.

Kamer + uitzicht Casa del Mar (foto's: Caperleaves)

Kamer + uitzicht Casa del Mar (foto’s: Caperleaves)

UitzichtCasaDelMar

 

 

Wij sliepen in een geweldige kamer met een four poster bed, marmeren badkamer en uitzicht op zee, de Santa Monica pier en hardlopende locals. En we stonden zomaar met Bobby McFerrin (Don’t worry be happy) in de lift. Is de kamerprijs je wat te gortig (minimaal 500 euro); er huist hier een van de betere visrestaurants van de Westkust. Bij Catch eet je kakelverse vis, Kumamoto oesters en strakgerolde sushi omlijst door niet-storende live muziek. En anders bestel je alleen een kopje thee in de enorme lobby. Kijkt niemand raar van op.

www.hotelcasadelmar.com