Het zijn de groenten die schitteren in dit derde deel van de prijswinnende Shortlist Amsterdam-reeks. Voor dit bijzondere kookboek verzamelden we de beste groenterecepten van 11 alom geliefde Amsterdamse restaurants. Van makkelijk te maken comfortfood tot uitgebalanceerde kunstwerkjes waar je iedereen mee van tafel blaast. Bestel hem nu op www.shortlist-amsterdam.nl

Choux en Entrepot
Deze felgroene Shortlist Amsterdam telt 46 gloednieuwe groenterecepten van Amsterdamse topchefs, prachtig in beeld gebracht door fotografen-duo Petrovsky & Ramone. Favorieten als Toscanini’s behaaglijke pompoenflan en de befaamde kartoffelkuche van Scheepskameel, maar ook bietjes met gefermenteerde bosbessen en paarse basilicum van Entrepot, geroosterde spitskool met cantharellen van Domenica en Zoldering’s prei met sherry beurre blanc en aardpeer.

Zoldering en Foer
Ook voor deze compleet nieuwe Shortlist zijn we weer op zoek gegaan naar de restaurants in Amsterdam waar je gegarandeerd een goede avond hebt. Geen conceptuele eendagsvliegen of ingewikkelde sterrenzaken, maar juist oorspronkelijke restaurants die nooit vervelen. Plekken waar niet alleen het eten en de wijn bijzonder lekker zijn, maar waar ook de sfeer en prijzen kloppen. De restaurants die voor dit boek geselecteerd werden hebben nog iets anders gemeen: ze zijn allemaal bijzonder goed met groenten. Of ze nu volledige ‘flora’ menu’s aanbieden, of een aantal geniale groentegerechten op de kaart hebben staan.

Domenica en Scheepskameel
Hardcover, 208 p., € 32
Te bestellen op www.shortlist-amsterdam.nl