St. Barth: Do Brazil

Shell Beach, St. Barth (foto: Caperleaves)

Shell Beach, St. Barth (foto: Caperleaves)

‘St.Barth’, dat klinkt buitensporig duur. En dat is het ook. Saint-Barthélemy, zoals het mondaine Caribische eiland officieel heet, heeft paradijselijke bountystranden en extreem luxe hotels, waar Rihanna en George Clooney regelmatig naartoe vliegen voor een weekendje.

Do Brazil St. Barth (foto: Caperleaves)

Do Brazil, St. Barth (foto: Caperleaves)

Bepaald geen charterbestemming dus, maar toch is het voor ons gewone Hollandse zielen relatief eenvoudig om iets van de glitz van St. Barth op te snuiven: het eilandje ligt op nog geen uur varen van Nederlandse Antil Sint Maarten (met de express ferry, +/- 50 euro).
Eenmaal aangekomen in de haven van St. Barth is het tien minuten lopen naar Shell Beach, een openbaar zandstrand knus gelegen tussen de rotsen aan een prachtig turquoise Caribische zee. Op Shell Beach vind je ook het relaxte Do Brazil van de Franse jaren ’80 tennisser Yannick Noah. Er is weinig Brazilaans aan deze strandtent, behalve misschien de Bossa Nova deuntjes die uit de speakers klinken en de Braziliaanse schone van het naastgelegen boetiekje die het ene na het andere badpak showt.

 

Do Brazil St. Barth Pulpo (foto: Caperleaves)

Do Brazil, St. Barth Pulpo (foto: Caperleaves)

Het eten bij Do Brazil is simpel, lekker en voor Barth-begrippen heel betaalbaar. Op de kaart Amerikaanse klassiekers als een Angus beef burger en Caesar salad, maar ook een gazpacho en een kleurige pulpo salade. En volop cocktails natuurlijk. Maar St. Barth zou St. Barth niet zijn als je niet ook champagne op het strand kunt bestellen (van een instapmodelletje Moët et Chandon voor 80 euro tot een magnum Cristal Roederer van 1200). Wij zijn vooral blij met de gratis wifi. Even een fotootje van het uitzicht appen aan het thuisfront.