Tokyo: Aman Tokyo Hotel

Lobby Aman Tokyo (foto: Caperleaves)

Lobby Aman Tokyo (foto: Caperleaves)

Logeren in een van de resorts van de mooiste hotelketen ter wereld vergt hele diepe zakken en gepuzzel op de TomTom. Maar naar deze stads-Aman in Tokyo kun je ook als niet-hotelgast, en het ligt gewoon midden in Otemachi…

 

Wij kunnen Aman Resorts altijd maar moeilijk negeren en dus togen we op de laatste dag van onze Japan-trip nog even naar de zakenwijk bij Tokyo Station. Het hotel ligt op de bovenste zeven verdiepingen van een skyscraperig, maar niet echt bijzonder bankgebouw. Pas als je de lift uitstapt en de 26 meter hoge lobby met basalt muren en rijstpapier plafond binnenkomt, besef je dat je met een heuse Aman van doen hebt. Het design van Aman Tokyo is van architect Kerry Hill (Amanwella, Amankora) en die heeft er een subtiel meesterwerkje van gemaakt met 84 serene, typisch Japanse stijl kamers, een spa en binnenzwembad van 30 meter.
 
 

Aman Tokyo (foto: Caperleaves)

Aman Tokyo (foto’s: Caperleaves)

IMG_4993

 

 

Maar wat deze Aman pas echt anders dan de andere maakt is dat het er stikt van de niet-hotelgasten. Je kunt hier namelijk heel goed eten in het Italiaanse restaurant of lekker Engels afternoon tea-en (3500 yen, ca. 30 euro) in de lobby zonder je opgelaten te voelen. Na twee weken Japans proefden we hier onder andere een fantastische ravioli en tiramisu. Gemaakt door een Japanse chef, dat dan weer wel.

https://www.aman.com/resorts/aman-tokyo