Tokyo: Maru restaurant

 

Black cod miso Maru Tokyo (foto: Caperleaves)

Black cod miso Maru Tokyo (foto: Caperleaves)

Goed eten is in Tokyo niet zo moeilijk. Zelfs op de stations kun je een geroosterde yakitori of hartversterkend ramen-soepje krijgen. Maar een beetje modern en toch fine dinen is een ander verhaal. Daarvoor ga je naar Maru met lekkere, oog-uitpoppend mooie gerechtjes in een strak interieur.

Restaurant Maru zit in Shibuya om de hoek van Omotesando. Niet dat je dan meteen weet waar het is, want het straatje van Maru is klein en het restaurant zit ook nog eens in een kelder – zoals veel restaurants in Tokyo. Het interieur is prachtig strak Japans met een paar tafeltjes en een lange bar waarachter de koks met pincet mini-garnalen staan te ontleden.

 

Maru Tokyo (foto's: Caperleaves)

Maru Tokyo (foto’s: Caperleaves)

MaruTokyoGarnaal

 

 

Bij Maru doen ze aan kaiseki, een traditioneel meergangen-menu van verfijnde gerechten, Kyoto-style. Alleen hebben ze er naar eigen zeggen wel een moderne draai aangegeven, wat voor ons moeilijk te beoordelen is als niet-doorgewinterde kaiseki-eters.

De menukaart van Maru is gelukkig in het Engels, en om taalgedoe en misverstanden te voorkomen kun je ook gewoon het vaste menu kiezen (5500 yen, zo’n 45 euro). Dan krijg je een hele rij gerechtjes, van wagyu-beef met sansho-peper en lentegroenten tempura tot zwarte kabeljauw met Kyoto-miso en verukkelijke nodo-guro (gemarineerde zeebaars).
Ook voor lunch, en er is een tweede filiaal bij Ginza
http://maru-mayfont.jp/