Torres Vedras: Eco-hotel Areias do Seixo

AreiasBuitenbad

Geen hotel dat zo’n indruk op ons heeft gemaakt als Areias do Seixo. Dit luxe eco-hotel op een klein uur rijden van Lissabon is uniek: de locatie in de duinen grenzend aan de woeste Atlantische oceaan, de ingenieuze architectuur, de gedetailleerde styling, de persoonlijke service, de veertien enorme kamers die allemaal totaal anders zijn.

Overal waar je kijkt zie je perfectie. Droogbloemen waren nooit eerder zo charmant, en zelfs een stronk sprokkelhout doet het goed hier tussen het moderne beton, glas en staal. Bij Areias do Seixo gaat het om relaxen, ze willen je hier vooral niet opjagen en dus staat het ontbijt tot ver na het middaguur klaar. Wij kregen geen genoeg van het pad naar de zee. Over houten bielzen in het gras loop je in een paar minuten van het hotel naar het zand van de duinen, en niet veel later sta je op een hoge klif naar de groenblauwe golven te staren.

Areias (foto's: Caperleaves)

Areias do Seixo (foto’s: Caperleaves)

AreiasdoSeixo DoorkijkjebyCaperleaves

 

 

En dan is er nog een fijne spa, waar we van Marta de ultieme massage kregen: met haar strategisch geplaatste kneepjes haalde ze ons helemaal uit de knoop. ’s Avonds zaten we met de andere gasten rond het kampvuur, een initiatief van het hotel zelf. Klinkt wat klef maar is echt leuk, want hier slapen alleen maar interessante mensen, en de wijn vloeit rijkelijk dus de gesprekken zijn in no time intiem.

AreiasKamerOpenHaardEten doe je in het gezellig gestylde restaurant waar verse vis, goed gegrild vlees en groenten uit de moestuin op de kaart staan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die gigantische badkamer met dubbele douches, en het vanuit je bed bestuurbare rolgordijn waarmee je in een klap het mooiste uitzicht op een presenteerblaadje krijgt.

www.areiasdoseixo.com