Tulum: Papaya Playa Project

PapayaPlayaBeachclubView kopie

Papaya Playa Project beachclub (foto: Caperleaves)

Op een kilometerlange strip van jungle en wit poederzand, in het laidback, hippie-chique Tulum, ligt Papaya Playa Project. Een eco-resort en beach club met wereldberoemde dj’s en boksende Victoria’s Secret modellen…

Cabana Papaya Playa Project (foto's: Caperleaves)

Cabana Papaya Playa Project (foto’s: Caperleaves)

PapayaPlayaCabanaInterieur kopie 2

 
 
We kwamen net van een te grote suite in het Belmond Maroma resort, dus het was even omschakelen toen we onze cabana van Papaya Playa Project betrokken. Onze koffer was nauwelijks open te klappen, op het bed konden we niet zitten vanwege de strakgespannen klamboe en uit de douche kwam een dun straaltje zout (zee)water. Maar wie gaat er ook op z’n kamertje zitten met voor de deur een hangmat met uitzicht over een groenblauwe zee. En in slechts een paar stappen daal je af naar het immense zandstrand met strandbedjes.

Papaya Playa Project (foto's: Caperleaves)

Papaya Playa Project (foto’s: Caperleaves)

PapayaPlayaBokszak kopie

 
 
Daar zagen we ook een meute magere modellen. De piepjonge meisjes bleken een weekje in het resort te verblijven voor een intensieve bokstraining zodat ze zich daarna in Victoria’s Secret setjes kunnen hijsen.

Papaya Playa Beachclub (Foto's: Caperleaves)

Papaya Playa Project Beachclub (Foto’s: Caperleaves)

PapayaPlayaBale kopie

 
 
Hoogtepunt van Papaya Playa Project is de beach club. De terrasbouw van deze relaxte hang-out werkt goed, want je hebt overal dat magnifieke uitzicht over die prachtige zee, terwijl je aan de prima Mexicaanse dis zit. De dag dat wij aankwamen vielen we meteen met onze neus in de boter: een groep New Yorkers ging los op DJ Spinna, wat best een gekke gewaarwording is, als je de jungle uit komt stappen. Daarom alleen al staat Papaya Playa Project als favoriet op Caperleaves. Maar dus wel met een kleine noot: wie van iets meer luxe en comfort houdt, kan beter een van de (duurdere) cassita’s of een villa van het resort nemen.
www.papayaplayaproject.com