Wenen: 25hours Hotel

Bed suite 25hours hotel Vienna (foto: Caperleaves)

Bed suite 25hours hotel Vienna (foto: Caperleaves)

Op de gevel van het moderne, rechttoe rechtaan gebouw van het 25hours Hotel in Wenen staat in oranje neon letters: We are all mad here. Eenmaal binnen blijkt het met de mafkezen reuze mee te vallen.

25hrs Vienna Suite (foto: Caperleaves)

Woonkamer suite van 25hours Hotel (foto: Caperleaves)

In de laidback huiskamerlobby staan wat circusattributen en je wordt extreem vriendelijk begroet door jongens en meisjes in gestreepte T-shirts. Het thema van dit hotel is circus, maar vooral come as you are. Het moet allemaal ongedwongen en relaxt zijn en dat lukt goed. 25hours Vienna heeft ruim 200 kamers, maar door de vele leuke details voelt het absoluut niet massaal of onpersoonlijk. In de vrolijke, comfortabele hotelkamers staan bijvoorbeeld bij elkaar gescharrelde designmeubels, de lift lijkt op een kooi voor circusdieren en in de suites ligt een setje jongleerballen. De cosmetica in de badkamer (geen bad, alleen een douche) is organic, net als een groot deel van de ingrediënten bij het (erg goede) ontbijt.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het dakterras: een favoriete uitgaansplek voor hotelgasten en locals (25hours hotel ligt aan de rand van het Museumkwartier en de wijk Spittelberg waar de Weense creative scene zich voornamelijk ophoudt).
Een gewone kamer in dit hotel boek je vanaf 100 euro, voor een paar tientjes meer heb je een suite met kitchenette en bij sommige suites zelfs een eigen dakterras.
www.25hours-hotels.com/wien/