Wenen: restaurant Labstelle

Labstelle Wenen interieur

Labstelle Wenen interieur

Wiener schnitzel, tafelspitz, beuschel… Op de Sachertorte na kan de traditionele Weense keuken ons eigenlijk niet bekoren. Gelukkig opende in juni 2013 Labstelle in het centrum van Wenen; een verfijnde oase in het vleesgeweld. Het interieur van dit grote restaurant (met voorin een bar waar zakentypes mooie vrouwen dronken voeren) is sfeervol en slick dankzij de designmeubels van Wegner, Wanders en Dixon.

tomatentrio bij Labstelle Wenen (foto: Caperleaves)

tomatentrio bij Labstelle Wenen (foto: Caperleaves)

Ook op ons bord is alles strak en afgemeten, maar dan niet op een tuttige Michelin-manier. Labstelle zelf noemt de keuken ‘modern regionaal, zonder toeters of bellen’ en alle ingrediënten zijn van het seizoen en veelal biologisch. We kozen onder andere tartaar van lokale riviervis met wilde kruiden, kalfsvlees met wortel en druivenpitmosterd en tomaat op drie manieren bereid: gemarineerd en fluffy, gerookt met lokale geitenkaas en rauw met selderij.
http://www.labstelle.at/